Homepage Bianca van Leeuwen

"Organisatieverandering? Hoe moeilijk kan het zijn?"

Ik ben Bianca van Leeuwen

Ik ben organisatieadviseurkeynote speaker, opleider, psycholoog, en bestseller auteur.

De afgelopen 20 jaar breek ik mijn hoofd over hoe je veranderingsprocessen en gedrag in organisaties kunt begrijpen en beïnvloeden. Ik heb daarvoor de 5 knoppen van verandering uitgevonden, gebaseerd op de kijk van ‘Systemisch Transitiemanagement, waar ik een van de grondleggers van ben.

Je vindt op deze website onder andere mijn online trainingen, die ontwikkeld zijn vanuit die zienswijze.

Ik kauw graag samen met jou op jouw organisatievraagstukken en kom jou en jouw collega’s, met veel plezier, inspireren met de keynote ‘Veranderen? Hoe moeilijk kan het zijn?’

Wat anderen over Bianca zeggen:

“Bianca is een van de meest heldere en originele denkers over gedrag in organisaties”.

“Bianca maakt expliciet wat je impliciet allang weet. Haar verhaal is daarom ook niet moeilijk. Het is logisch, herkenbaar en praktisch zeer toepasbaar. 

Bianca van leeuwen

Trainingen: gedrag in organisaties

Meer succes in je werk? Weer zin in je klus? Minder ploeteren en meer in the flow? Dan ben je aan het goede adres. Mijn trainingen zijn zo ontwikkeld dat ze je inzicht in je eigen gedrag, het gedrag van anderen en van groepen opleveren. Hoe meer je jezelf en anderen begrijpt, hoe meer succes je kunt hebben. Succes op het gebied van o.a:

  • Verandermanagement
  • Teamontwikkeling,
  • individuele Coaching
  •  

Alle trainingen zijn gestoeld op een combinatie van psychologische, systemische en organisatiekundige inzichten.

Een goed verhaal

Veranderen: hoe moeilijk kan het zijn?

Hoe komt het dat 2 van 3 organisatieverandering niet lukken? Welke invloed kan ik als leider hebben op het succes in onze verandering? Veel! Als je bereid bent om jezelf als belangrijke sleutel in het veranderproces te zien tenminste. Ik kom je graag inspireren en verleiden om dingen anders te zien en te doen. Na mijn verhaal ken je de 5 knoppen waar je aan kunt draaien voor de verandering. 

Ik geef je een simpel perspectief op hoe verandering altijd weer verloopt, op hoe weerstand je juist helpt én geef je handvatten waardoor je morgen anders kunt sturen.

Agenda

ExeCutive coaching

Acteer jij op C-level en streef je ernaar t beste uit jezelf te halen? Wil je optimaal presteren en zoveel mogelijk lol, succes en geluk in je werk hebben? Heb je behoefte aan sparringpartner op jouw niveau? Iemand met wie je even ‘uit jouw organisatie kunt stappen’ om de grote lijnen weer te zien?

Ik geloof erin dat je het meest succesvol bent wanneer je écht jezelf kunt zijn in je rol. En wanneer  je jezelf en anderen goed begrijpt. Stel je voor wat er nog meer mogelijk is als je ook de dynamieken in de bestuurskamer of  het managementteam kunt doorgronden en beinvloeden……..

 

executive coaching

Organisatieadvies

Als ik ìets geleerd heb in de afgelopen 20 jaar is het dat er altijd een verband is tussen het behalen van resultaten in een organisatie en het gedrag van mensen. Vanuit deze gedachte heb ik o.a., samen met Maaike Thiecke, een eigen kijk op organisatieverandering ontwikkeld. Het Systemisch Transitiemanagement.

 • Ben je op zoek naar een partij die jouw organisatieverandering kan begeleiden? Bellen!
 • Op zoek naar een veranderaanpak voor de hele organisatie? Bellen!
 • Wil je jouw managementteam naar een hoger niveau brengen en kun je daar wat hulp
  bij gebruiken? Bellen!

Inspiratie

Tinder voor opdrachtgevers en adviseurs

TINDER VOOR OPDRACHTGEVERS EN ADVISEURS: HOE KIES JE DE JUISTE? In de twintig jaar dat ik als organisatieadviseur werk, realiseer ik me steeds meer hoe het succes van de organisatieverandering mede afhangt van de expertise van de adviseur én de relatie tussen de leider en diens adviseur. Dus de juiste vinden is superbelangrijk! Maar lang niet altijd makkelijk. Wanneer swipe je naar rechts? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn onnoemlijk veel adviesbureaus en adviseurs

Lees verder »

Angst in de organisatie: 4 soorten

Als leider wil je niet dat er angst speelt in jouw organisatie of erger nog, dat er zich een angstcultuur ontwikkelt onder jouw leiding. Het is je grootste nachtmerrie om net als voorheen het UMC Utrecht, COA, de Nationale Politie of FC Twente op die manier in de krant te komen. Laat staan dat je zelf graag in zo’n organisatie werkt. Ik zie, in mijn werk als organisatieadviseur, vaak dat zodra het woord ANGST valt, managers in de actiemodus gaan.

Lees verder »

Wat zeggen anderen?

Systemisch Transitiemanagement inzetten in de volle versie is een ongelofelijk intensieve klus. Want veranderen, is echt een contactsport. Als je dat juist leuk vindt, dan is S-TM de meest boeiende en werkzame veranderaanpak die ik ken. Daarom: warm aanbevolen!
C. van Gurp
De Vernieuwingsmanager
Ik ken weinig mensen die zo scherp zijn en dat op zo'n professionele en prettige manier bespreken. Door haar kennis van systemen benadert ze vraagstukken vanuit een groter verband en zag ik andere mogelijkheden om succesvoller te zijn. Ik heb daardoor zelf de juiste keuzes kunnen maken.
B. van Cranenburgh
Manager Reclassering Nederland
Ik geef leiding aan een bedrijf waar veel discriminatie en ander ontoelaatbaar gedrag aan de orde van de dag was. Twee keer eerder was er een adviseur betrokken geweest. Door de bijdrage van Bianca hebben we het als MT uiteindelijk kunnen keren!
Drs. A. van Dragt
Manager Logistiek