Over mij

Mijn verhaal, mijn achtergrond en inspiratie

Ik ben Bianca van Leeuwen

Ik ben psycholoog, adviseur, opleider, coach en spreker. 

Ik ben moeder van twee fijne zoons, dochter van lieve ouders, zusje van mijn grote stoere broer en de baas van een hond, die minder goed luistert dan je van een gedragswetenschapper zou verwachten….

Na mijn studie klinische psychologie deed ik een opleiding psychotherapie en werkte ik in de verslavingszorg als Hoofd Behandeling. Ik stapte over naar het vak van organisatieadviseur, opleider en coach. In die rollen had ik veel aan mijn studies. Maar ik begreep nog niet genoeg van het gedrag en de patronen, die in organisaties in de vloerbedekking lijken te zitten. Ik ben een opleiding over systeemdynamieken gaan doen. Daar ontmoette ik Maaike Thiecke en samen hebben wij het Systemisch Transitiemanagement uitgevonden. Inmiddels heb ik honderden managers, adviseurs en coaches daarin opgeleid. 

Daarnaast heb ik ook altijd als organisatieadviseur en coach gewerkt. Mijn handen jeuken bij complexe organisatievraagstukken, veranderprocessen en teamontwikkeling. Ik heb in zoveel verschillende organisaties rond gelopen, van banken tot fabrieken en van gemeenten tot IT-bedrijven. Zo leuk om in al die keukens te mogen kijken!

Mijn drive is ontwikkeling. Vooruitgang, verbetering en opbouwen. In de afgelopen jaren heb ik ontdekt hoeveel ik van ondernemen hou. Van bouwen aan een bedrijf, en werken in een bedrijf. Er is niets mooier dan ontdekken welke vraagstukken en misverstanden er in organisaties leven, en dan een bijdrage aan de oplossing daarvan te leveren. En die lessons learned vervolgens in trainingen verwerken. Opdat we onszelf en anderen beter begrijpen en meer succes hebben in ons werk!

Boeken

Systemische Transitiemanagement

Neem voor de verandering de makkelijke weg

Systemisch TransitieManagement biedt veranderaars de tools voor veranderingen van betekenis en maakt veranderen makkelijker. Alweer een boek over organisatieverandering? Ja. Je weet allang dat een nieuwe structuur, een ander proces of een gewijzigd IT-systeem niet voldoende is voor een verandering van betekenis. Medewerkers en teams moeten een psychologische transitie doormaken om zich ook werkelijk anders te gaan gedragen. Zodat de verandering niet blijft steken bij een herschikking van stoelen. Veranderen wordt makkelijker als u regie voert op die psychologische transitie. Dáár gaat dit boek over.

Jij kunt als manager of adviseur jouw impact op veranderingen drastisch vergroten wanneer je met de bril van Systemisch TransitieManagement kijkt én intervenieert. Dit boek levert simpele, pragmatische tools waarmee je hardnekkig gedrag in teams en organisaties in verandering kunt begrijpen en kunt beïnvloeden.

Dit boek biedt een bril die jouw blik op veranderingen in organisaties voorgoed kan veranderen.

Het boek is te koop bij oa Managementboek.nl en kost € 29,50.  Klik op de knop hieronder om hem daar aan te schaffen.